Sök

Klassisk drinkbok Jerry Thomas' Bartenders Guide

Författare: Jerry Thomas, Ross Brown

Ett nytryck av den allra första 1862-utgåvan av Jerry Thomas' Bartenders Guide "How To Mix Drinks or A Bon Vivant's Companion"

Denna drinkreceptbok är förmodligen den mest berömda bartenderns- och cocktailboken genom tiderna, och det var den allra första riktiga cocktailboken som någonsin publicerades i USA. Detta är en nostalgisk och läcker hyllning till en tid för drickande som är borta men inte glömd.

År 1862 slutförde Thomas Bartender's Guide (alternativt betitlad How to Mix Drinks or The Bon-Vivant's Companion), den första cocktailboken som någonsin publicerades i USA. Boken samlar och kodifierar vad som då var en muntlig tradition av recept från de tidiga dagarna av cocktails, inklusive några av hans egna skapelser; guiden fastställer principerna för att formulera blandade drycker i alla kategorier.

Denna första utgåva av guiden innehåller de första skriftliga recepten på sådana cocktails som Daisy, Mint Julep, Fizz, Flip, Sour och många fler. Bland andra kända drycker finns Blue Blazer, Eye-Opener, Locomotive, Pick-Me-Up, Corpse-Reviver och Chain-Lightning.

Jerry Thomas' Bartenders Guide