Sök

Bästsäljande guide The Drunken Botanist

Författare: Amy Stewart

New York Times-bästsäljande guiden till botanik och alkohol.

Sake började med ett riskorn. Scotch kom från korn, tequila från agave, rom från sockerrör, bourbon från majs. Törstig ännu? I The Drunken Botanist utforskar Amy Stewart den förvirrande mängd örter, blommor, träd, frukter och svampar som människor har genom uppfinningsrikedom, inspiration och ren desperation skapat till alkohol över århundradena. Av alla de extraordinära och obskyra växter som har jäst och destillerats är några farliga, några helt bisarra och en är lika gammal som dinosaurier - men var och en representerar ett unikt kulturellt bidrag till våra globala dryckestraditioner och vår historia.

Denna fascinerande blandning av biologi, kemi, historia, etymologi och mixologi - med över femtio drinkrecept och ett nytt avsnitt om hur du odlar din alldeles egna cocktailträdgård - kommer att göra dig till den mest populära gästen på vilken cocktailfest som helst.

"En bok som får välkända drycker att verka nya igen... Genom den här botaniska linsen blir en blandad dryck en överflöd av växter." - NPR:s Morning Edition

"Amy Stewart har en förmåga att få trädgårdsskötsel att verka spännande, även lite farligt." - The New York Times

The Drunken Botanist