Sök

Ananas­socker­lag

En fruktig ananassockerlag kan sätta en tropisk prägel på i princip vilken drink som helst. Ananas gör sig särskilt bra tillsammans med rom, vilket gör den här sockerlagen perfekt för tikidrinkar.

Recept på ananassockerlag

Recept på ananassockerlag

Redskap
Kastrull, kniv 

1 sats

Ingredienser

råsocker
5 dl
vatten
2,5 dl
ananas
0,5 st
vodka(valfritt)
1 cl

Gör så här

  1. Blanda socker med vatten i en skål eller stor glasburk och rör om.
  2. Skala och tärna ananasen och lägg frukten i sockerblandningen.
  3. Låt stå i 24 timmar i rumstemperatur.
  4. Ta bort ananasbitarna och pressa dem med baksidan på en slev eller nåt, för att få ut så mycket juice som möjligt. Häll tillbaka juicen i blandningen.
  5. Rör om för att lösa upp eventuellt kvarvarande socker och sila upp vätskan på en glasflaska, genom ett kaffefilter eller ostduk i en tratt.
  6. Tillsätt en skvätt vodka som konserveringsmedel, så håller sockerlagen längre.
  7. Förvara i kylskåpet i upp till en månad.