Tikifavorit
Cobra's Fang
Cobra’s Fang är en tikidrink som är, som många andra i sin genre, skapad av tikikulturens gudfader Don the Beachcomber. Som en klassisk tikidrink ska göra innehåller den givetvis en massa rom, kryddor och tropiska frukter. Det som får den här drinken att sticka ut är inslaget av fassionolasyrup. Har du ingen sådan kan du byta ut den mot en annan fruktsockerlag. Det kommer inte bli samma drink, men säkert väldigt gott ändå.
Recept på Cobra's Fang
1 drink
Ingredienser
- mörk jamaicansk rom
- 4,5 cl
- 75-procentig demerararom t ex Pusser's 151
- 1,5 cl
- falernum
- 1,5 cl
- färskpressad limejuice
- 1,5 cl
- färskpressad apelsinjuice
- 1,5 cl
- fassionolasyrup
- 1,5 cl
- absint
- 1 stänk
- Angostura bitters
- 1 stänk
Garnering
- Myntakvist
Gör så här
- Häll alla ingredienser i en blender tillsammans med två deciliter krossad is, och kör på full fart i fem sekunder.
- Häll upp i ett highballglas och garnera med en myntakvist.
Vad är fassionolasyrup?
Fassionolasyrup är en fruktsockerlag som var mycket populär på tikibarer under tikins glansdagar i mitten på förra seklet. Alla bartenders hade sitt eget recept, men ofta innehöll den tropiska frukter som ananas, passionsfrukt, papaya, körsbär, guava och citrus.
Det finns företag som producerar och säljer fassionolasyrup, men det kan vara lite svårt att få tag på i Sverige. I recept som innehåller fassionola kan du därför byta ut den mot en sockerlag gjord på någon av dina favoritfrukter. Det kommer inte bli samma sak, men det spelar kanske mindre roll, bara det blir gott.
Bartillbehör till Cobra's Fang
Relaterade recept till Cobra's Fang
Fler drinkar baserade på rom
Three Dots and a Dash
Tikiklassiker
Eggnog
Juldrink
Canchánchara
Klassisk cocktail
Daiquiri
Klassisk cocktail
Between the Sheets
Klassisk cocktail