Sök

Tikifavorit

Cobra's Fang

Cobra’s Fang är en tikidrink som är, som många andra i sin genre, skapad av tikikulturens gudfader Don the Beachcomber. Som en klassisk tikidrink ska göra innehåller den givetvis en massa rom, kryddor och tropiska frukter. Det som får den här drinken att sticka ut är inslaget av fassionolasyrup. Har du ingen sådan kan du byta ut den mot en annan fruktsockerlag. Det kommer inte bli samma drink, men säkert väldigt gott ändå.

Cobra's Fang drink-recept

Recept på Cobra's Fang

Typ
Fruktig
Glas
Highball
Redskap
Citruspress, blender

1 drink

Ingredienser

mörk jamaicansk rom
4,5 cl
75-procentig demerararom t ex Pusser's 151
1,5 cl
falernum
1,5 cl
färskpressad limejuice
1,5 cl
färskpressad apelsinjuice
1,5 cl
fassionolasyrup
1,5 cl
absint
1 stänk
Angostura bitters
1 stänk

Garnering

  • Myntakvist

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i en blender tillsammans med två deciliter krossad is, och kör på full fart i fem sekunder.
  2. Häll upp i ett highballglas och garnera med en myntakvist.

Vad är fassionolasyrup?

Fassionolasyrup är en fruktsockerlag som var mycket populär på tikibarer under tikins glansdagar i mitten på förra seklet. Alla bartenders hade sitt eget recept, men ofta innehöll den tropiska frukter som ananas, passionsfrukt, papaya, körsbär, guava och citrus.

Det finns företag som producerar och säljer fassionolasyrup, men det kan vara lite svårt att få tag på i Sverige. I recept som innehåller fassionola kan du därför byta ut den mot en sockerlag gjord på någon av dina favoritfrukter. Det kommer inte bli samma sak, men det spelar kanske mindre roll, bara det blir gott.

Relaterade recept till Cobra's Fang

Fler drinkar baserade på rom

Three Dots and a Dash drink-recept
Eggnog drink-recept

Eggnog

Juldrink

Canchanchara drink-recept

Canch­án­chara

Klassisk cocktail

Daiquiri drink-recept

Daiquiri

Klassisk cocktail

Between the Sheets drink-recept

Between the Sheets

Klassisk cocktail