Juldrink
Eggnog
Amerikanernas julfavorit Eggnog är en härligt söt och krämig blandning av ägg, socker, grädde, kryddor och någon typ av starksprit. Det här är ett recept på en klassisk Eggnog av bartendern Jeffrey Morgenthaler från baren Clyde Common i Portland. Han har även gjort en Eggnog med tequila och sherry, som vi varmt rekommenderar.
Recept på Eggnog
1 sats
Ingredienser
- stora ägg
- 2 st
- socker
- 75 g
- brandy
- 6 cl
- spiced rum t ex Captain Morgan eller Kraken
- 6 cl
- mjölk (3 %)
- 18 cl
- vispgrädde
- 12 cl
Garnering
- Riven muskot
Gör så här
- Vispa äggen i en blender på mediumfart i en minut.
- Häll långsamt i socker och mixa i en minut till.
- Häll långsamt i brandy, rom, mjölk och grädde, med blendern fortfarande igång, och mixa tills allt är väl blandat.
- Låt drycken stå i kylskåpet tills den blivit helt kall, så att alla smaker får sätta sig ordentligt.
- När det är dags att dricka häller du upp Eggnogen i kylda cocktailglas och river över färsk muskot precis innan servering.
Relaterade recept till Eggnog
Fler drinkar baserade på rom
Bahama Mama
Kultklassiker
Dark and Stormy
Tropisk törstsläckare
Between the Sheets
Klassisk cocktail
Rum Swizzle
Tropisk favorit
Bob Roy
Variant av en klassiker