Julklassiker
Glögg
Det finns nog ingenting som säger julmys för oss svenskar så mycket som glögg. I det här receptet på en klassisk rödvinsglögg hittar du även portvin, som gör glöggen extra fyllig och smakrik. Prova även vårt recept på den tyska motsvarigheten glühwein.
Recept på klassisk glögg
1 sats
Ingredienser
- lätt rödvin
- 75 cl
- ruby portvin
- 75 cl
- halvtorrt vitt vin
- 35 cl
- brännvin eller vodka
- 35 cl
- kanelstänger
- 2 st
- pomeransskal
- 2 bitar
- färsk ingefära skivad
- 2 cm
- hela nejlikor
- 1 msk
- hel kardemumma
- 1 msk
- hela kryddpepparkorn
- 1 tsk
- stjärnanis
- 1 st
- långpeppar (valfritt)
- 2 st
- strösocker
- 2,5 dl
Garnering
- Russin, mandlar
Gör så här
- Häll alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme. Rör tills sockret löst upp sig helt.
- Koka upp, stäng av plattan och låt glöggen dra i cirka en timme.
- Smaka av. Är det gott? Kanon! Annars låter du det dra en stund till. Ju längre glöggen får dra åt sig av kryddorna, desto smakrikare blir den.
- Vid servering hettar du upp glöggen igen på medelvärme, och serverar med russin och mandlar.
Relaterade recept till Glögg
Fler drinkar baserade på vin & bubbel
Campari Spritz
Bitter bubbeldrink
Kir Royale
Klassisk bubbeldrink
French 75
Bubbelklassiker
Champagne Cocktail
Klassisk cocktail
Aperol Spritz
Bubblig Sommarfavorit