Sök

Ingefärs­socker­lag

Ingefära sätter en fräsch och kryddig touch på många drinkar. Ofta kommer den i form av ginger beer, som i till exempel en Moscow Mule. Men ingefärssockerlag är även vanligt förekommande i många tikidrinkar. Den här sockerlagen kan du både använda till att göra din egen ginger beer, och använda som ingrediens i flera av våra cocktails.

Recept på ingefärssockerlag

Recept på ingefärssockerlag

Redskap
Matberedare, kastrull

1 sats

Ingredienser

färsk ingefära tvättad och oskalad
2 dl
socker
2 dl
vatten
6 dl

Gör så här

  1. Skär ingefäran i grova bitar.
  2. Bearbeta ingefärsbitarna i en matberedare tills de är fint hackade.
  3. Lägg ingefäran i en kastrull tillsammans med socker och vatten och rör runt.
  4. Koka upp och sänk sedan värmen till medel–låg värme.
  5. Låt sjuda i 1 timme tills sockerlagen har tjocknat.
  6. Sila sockerlagen två gånger genom en ostduk eller ett kaffefilter ner i en glasflaska.
  7. Förvara sockerlagen i kylskåpet i upp till två veckor.

Så gör du din egen ginger beer

  1. Fyll ett highballglas med is.
  2. Fyll glaset till cirka en tredjedel med ingefärssockerlag.
  3.  Toppa med soda, kläm i en limeklyfta och rör runt försiktigt.